duminică, 6 aprilie 2014

„Tinerii votează-Tinerii contează” - Campanie de informare stradală la Târgoviște

Târgoviștenii au fost informați despre alegerile europarlamentare din 25 mai


Andreea Dinu
(clasa a XI-a, C.N. Ion Ghica)

Tânărul ambasador pentru participare, Cristian Bănulescu, însoțit de un grup de voluntari ai Centrului Europe Direct Târgoviște, au desfășurat vineri o campanie de informare stradală privind promovarea alegerilor europarlamentare din luna mai.

Tinerii au împărțit pliante și fluturași în punctele de interes ale orașului, cele mai vizate locuri fiind zona Prefecturii, Parcul Mitropoliei și Centrul Vechi. Printre trecători, cei mai receptivi au fost bătrânii, dar și tinerii, care au răspuns plăcut inițiativei voluntariilor, declarând că vor participa la vot.


„Este important să participăm la vot. Fiecare avem o părere și trebuie să o susținem. Mă bucură să văd că mai există tineri care cred în acest lucru. Țineți-o tot așa!” spune zâmbind Andreea, o tânără adolescentă.

De asemenea, voluntarii au amenajat un stand unde trecătorii, în special tinerii, au fost invitați să completeze fluturași cu prioritățile pe care și le doresc de la viitorii europarlamentari. „Am organizat această campanie pentru a informa cetățenii despre alegerile europarlamentare și despre importanța participării lor la vot. Unii oameni ne-au felicitat pentru această inițiativă, însă alții au fost reticenți. Acestă campanie se organizează și la nivel național de către colegii mei din League of Young Ambasadors for Participation”, a declarat tânărul ambasador pentru                                    participare, Cristian Bănulescu.

În perioada următoare, la Târgoviște se vor desfăsura alte campanii și seminarii cu privire la importanța participării la vot la alegerile europarlamentare din luna mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu