marți, 29 aprilie 2014

Revista Atelierului de Jurnalism a văzut lumina tiparului

Un pas mic pentru cursanții Atelierului, un salt uriaș pentru viitoarea lor carieră
Georgiana Simion
(cls. a XI-a, C.N. Ion Ghica)

După aproape trei luni de explorare în lumea jurnalismului, „elevii” Alexandrei Damian demonstrează că munca lor dă rezultate cu fiecare curs. Ieri, Atelierul de Jurnalism a lansat primul număr al revistei Atelier jurnalistic. Încă de la început, tinerii pasionați de lumea jurnalismului s-au arătat entuziasmați de ideea conceperii unei reviste. Aceasta cuprinde știri de actualitate, povești de suflet ale tinerilor redactori, interviuri cu oameni interesanți și alte creații de care micii editori sunt mândri.



„E o experiență genială! Cu toate că sunt mândră de mine, nu am de gând să mă pierd în posibila glorie efemeră a acestei reușite, dar știu că ăsta e un pas nou și foarte important în cariera pe care doresc să o urmez”, declară Denisa, elevă în clasa a XII-a la C.N. Ienăchiță Văcărescu și viitoare studentă la Jurnalism. 

Răsfoiesc revista de zeci de ori și sunt impresionați de faptul că ei înșiși au reușit să materializeze un vis. În ochi li se citește emoție, iar pe chipuri - împlinire. „Îmi doresc din tot sufletul să nu se mai termine. Îmi place din ce în ce mai mult ce fac și am să trag precum un câine pentru a reuși. Atelierul ăsta e ca o alinare pentru mine, iar revista – bomboana de pe tort”, ne spune Roxana, o tânără de 15 ani care visează, și ea, să ajungă jurnalist.

Întreaga echipă își propune ca revista să nu rămână la un singur număr, iar lunile viitoare vor să surprindă prin mai mult spirit critic, entuziasm și imaginație, ingredientele cheie de care dispune orice jurnalist adevărat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu