miercuri, 16 aprilie 2014

Atelierul de Jurnalism, în vizită de lucru

Roxana Cotorogea
(clasa a IX-a, C.N. C-tin Cantacuzino)

Săptămâna Altfel a adus multă emoție și entuziasm în Atelierul de Jurnalism inițiat de Alexandra Damian, pentru că în această săptămână au fost programate vizite în mai multe redacții de presă. 15 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani s-au alăturat trup și suflet echipelor din Televiziunea Columna și Radio Minisat. 

Grupați doi câte doi, ei și-au făcut mai întâi apariția pe treptele ce duc în studiourile Columna TV.
Întâmpinarea le-a fost făcută de tânăra producătoare Iulia care, purtând în permanență un zâmbet cald și o atitudine prietenoasă, i-a introdus pe tinerii jurnaliști în esența televiziunii.
În timp ce ea le prezenta viața din redacția de știri, „elevii” erau distrași de televizorul  din spatele Iuliei, unde se derula în direct emisiunea „Cafeaua de 10”. Cu bunăvoință, cei 15 dornici au ajuns și ei în spatele camerelor de filmat, asistând live la emisiune. Asistatul și discuțiile în șoaptă n-au durat însă mult, deoarece prezentatorul „Cafelei”, Alex, stimulat de prezența lor, i-a introdus pentru câteva momente în direct.
„Ne-a luat prin surprindere. Noi nu voiam să apărem în direct, eram doar curioși să vedem cum se desfășoară o emisiune”, a povestit Georgiana.

După încheierea emisiunii, copiii Atelierului au pășit în platou, unde au discutat cu echipa emisiunii. „Toți au vorbit cu multă pasiune, mai ales Cristina, ea punând o mare presiune în cuvintele pe care le rostea, încât mi s-a dovedit că mai există oameni cărora le pasă. Sinceră să fiu, mi-a ridicat moralul”, spune Andreea.
Toți s-au declarat fascinați de echipă și de explicații, unii dintre ei susținând că le-ar plăcea un loc în echipa Columna.

Următoarea oprire a Atelierului de Jurnalism a fost acasă la Alexandra Damian, redacția Radio Minisat. La fel de emoționați ca și la TV, micii jurnaliști s-au arătat însă mai comunicativi și mai deschiși. Au făcut cunoștință cu echipa și au pășit în cămăruța în care se produce magia. 



Echipamentul și circuitul ce se realizează de la aparatele din studioul de emisie și până la ascultători le-au fost prezentate de Cosmin; despre preferințe muzicale și hituri le-a vorbit Sergiu, iar despre știri, Manina. 
„E un altfel de armonie aici, mă atrage mai mult decât televiziunea. Te simți oarecum anonim în spatele acelui microfon. E uimitor, nu mă așteptam să-mi placă atât de mult”, spune Roxana.

În ceea ce privește ziua de miercuri din Săptămâna Altfel, în cadrul învățăceilor Atelierului de Jurnalism nu au existat păreri împărțite. Cu toții s-au bucurat de oportunitatea oferită de jurnaliștii târgovișteni, dorindu-și să se întoarcă într-o redacție, dar în calitate de angajați.

2 comentarii:

  1. "Următoarea oprire a Atelierului de Jurnalism a fost acasă la Alexandra Damian, redacția Radio Minisat." mi-a adus aminte de reclama "Casa de copii nu e acasă" :)) Alexandro, îţi înşeli bărbatu' cu serviciu'

    RăspundețiȘtergere