luni, 14 aprilie 2014

Restaurantul JUNIOR, locul unde elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” descifrează tainele bucătăriei

Miruna Tănăsoiu
(clasa a X-a, C.N. Ion Ghica)


Restaurantul JUNIOR din cadrul Colegiului Economic „Ion Ghica” este cadrul perfect unde elevii de la specializarea Alimentație publică pot descifra tainele bucătăriei, îndrumați de cele 3 bucătărese profesioniste care se ocupă cu asta. 


Restaurantul a luat ființă în urmă cu 4 ani, iar banii pentru renovarea clădirii şi pentru dotarea acesteia cu cele necesare au venit din fonduri europene. Elevii se simt în bucătăria restaurantului ca la ei acasă, aceasta fiind dotată modern și utilată cu tot ce trebuie. 

„Îmi place să vin la orele de practică în cadrul Restaurantului, doamnele ne explică cu foarte multă răbdare toți pașii care trebuie urmați. Când suntem în bucătărie, suntem o familie”, spune o elevă practicantă. 



Aici se fac sandwich-uri, covrigi și hot-dog-uri pentru elevii liceului. Aceștia pot cumpăra produsele pregătite de colegii lor de la barul liceului. „Privit din afară, pare doar un loc unde se gătește, dar când ai intrat acolo îți dai seama că este un spațiu chiar mare, aranjat conform standardelor. Odată intrat, îți dorești să stai cât mai mult acolo și nici nu simți când trece timpul”, spune o altă elevă. 

Elevii vin în practică în două schimburi, o grupă de patru elevi, de la ora 8.00 la 12.00, și alta, de doi elevi, de la 12.00 la 16.00.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu