joi, 17 aprilie 2014

Să ne cunoaștem: VOLUNTARIATUL, un remediu pentru sufletul lui Cristian Bănulescu

Pentru Cristian Bănulescu, refugiul său este voluntariatul, locul unde este înconjurat de zâmbete și de oameni dragi. În urmă cu ceva vreme, era doar un băiat care prefera jocurile pe calculator în schimbul unei plimbări în parc. Acum ar da orice să iasă cu prietenii și să-i ajute pe cei din comunitatea sa. 


"Cine ar fi crezut că voi deveni vreodată voluntar? Totul s-a întâmplat acum 3 ani. Atunci l-am întâlnit pe managerul centrului Europe Direct Târgoviște, Vlăduț Andreescu. Ne-am împrietenit foarte repede. Nici nu mi-aș fi imaginat că el este persoana care avea să scoată la iveală adevăratul meu potențial", spune Cristian.


Activitățile și cursurile la care a participat l-au ajutat foarte mult să se deschidă, să comunice cu cei din jur și să scape de teama de a vorbi în public. Fiecare lucru nou descoperit a fost o nouă cărămidă pe care a adăugat-o la temelia construirii unui caracter demn de urmat, chiar dacă pentru a realiza acest lucru este mult de muncă. "Când am ajuns prima dată la centru, eram foarte introvertit și speriat. Pe parcurs, am învățat foarte multe lucruri utile care m-au ajutat să mă dezvolt pe plan personal, m-au făcut să am încredere în mine și să fiu mai sociabil. M-am redescoperit și am aflat că pot face lucruri la care nu visam niciodată. Mereu este nevoie de un șut pentru a face un pas înainte". 

Pentru Cristian, a doua sa casă este centrul de voluntariat. Aprope în fiecare zi își face timp să treacă pe acolo și să-i salute pe cei care l-au primit în marea lor familie. "Centrul este a doua mea casă. O mare familie! Toți suntem uniți și ne angrenăm în diferite activități pe care le ducem la îndeplinire cu brio. Nici nu vă puteți închipui ce bine te simți atunci când ajuți pe cineva; parcă i-ai pune zâmbetul pe buze și-l faci din nou să spere! Când văd că am făcut pe cineva fericit, și eu, la rândul meu mă simt fericit. Să nu mai spunem de satisfacția pe care o ai atunci când îți termini sarcinile și ceilalți te felicită pentru munca depusă și ce ai realizat. Este plăcut să fii înconjurat de zâmbete și chipuri mulțumite!", spune Cristian.

De mic copil, îi plăcea să ajute oamenii și comunitatea în care trăia. Ba chiar a salvat-o pe sora sa de la mici accidente care se puteau termina grav, ne spune râzând Cristian. Originar de pe plaiurile Moldovei, o mică parte a copilăriei sale a petrecut-o acolo. A avut parte de cele mai frumoase peripeții, asemenea aventurilor lui Creangă. "Aș da orice să mai petrec o vară la bunici. Când eram mic, totul era frumos și liniștit. Toată ziua eram plecat de acasă în căutarea unor noi locuri de joacă. Pot spune că, încă de mic, am avut o atracție spre voluntariat. Volunatariatul face parte din viața noastră, dar noi nu vedem asta ori refuzăm să vedem", spune tânărul.

În prezent, Cristian este implicat în foarte multe activități care îi țin timpul ocupat și inima împăcată. Își dorește să schimbe comunitatea în care trăiește, iar acest lucru să fie un exemplu pentru cei din jur. "Voluntariatul nu este pentru oricine. Dacă nu ai acel ceva care pornește din suflet, care să te facă să faci asta din propria-ți voință, fără să fii îndemnat de cineva sau să ți se promită ceva în schimb, nu vei simți acea satisfacție, acea împlinire. Pentru mine, voluntariatul a fost, este și va fi o lecție de viață!" declară Cristian Bănulescu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu