duminică, 9 martie 2014

Castellon de la Plana, orașul spaniol în care nu te plictisești niciodată

Mădălina Ancuța
(clasa a XI-a, C.N. Ion Ghica)

Curioșii și pasionații de călătorii ar trebui să știe că orașul Castellon de la Plana este cea mai bună recomandare turistică pentru a descoperi frumusețile Coastei de Est a Spaniei. Orașul este, în adevăratul sens al cuvântului, un pachet  turistic perfect ambalat.

O istorie de opt secole


Primii pași pe străzile Castellon-ului îți atrag atenția asupra frumuseților sale într-o clipită! Trebuie să ai la îndemână o hartă a orașului, iar descoperirea locurilor de vizitat va deveni floare la ureche. În caz că nu te descurci, castellon-ezii sunt prietenoși și calzi și cu siguranță dornici să te îndrume în descoperirea orașului pe care cu mândrie îl locuiesc.


Primarul orașului și oamenii de acolo ne-au invitat să savurăm puțin din istoria orașului, învăluită din plin în legende. ''Prima dată, Castellon a fost un sat unde lumea se ocupa cu agricultura. Chiar dacă a luat naștere acum 8 secole, Castellon deține un aspect urban medieval cu elemente antice și locuri frumoase pe care poți să le vizitezi'' - povestește primarul Alfonso Bataller.


Turul recomandat oricărui turist care ajunge în Castellon începe în centrul orașului, pornind de la simbolul locului - El Fadri, și continuând cu clădirea Primăriei veche de peste 100 de ani, catedrala din fața Primăriei și Turnul Clopotniței, care are 57 de metri. Plaza Mayor și Catedrala Santa Maria, situate în inima Castellon-ului, reprezintă purul stil arhitectonic din oraș. Iar pasionații de artă au și ei un colț dedicat lor, Muzeul Provincial de Belle Arte. 
Printre multe alte oferte culturale de calitate, se numără și Teatrul Provincial, Auditoriul și Palatul de Congrese. Iar pasionații de știință și astronomie nu sunt nici ei uitați. Planetariul este locul ideal unde îți poți lua familia ca să aflați lucruri inedite despre sistemul solar, planete și stele, și pentru a le admira.

Dacă-i întrebi pe localnici, aceștia te vor îndruma să te relaxezi în parcurile mereu verzi, mari și liniștite ale Castellon-ului, printre cele mai importante fiind Parcul Ribalta și Parcul Mireselor. Ajungi, apoi, să iei parte la forfota din târgurile din Centrul Vechi. Se organizează în fiecare joi și reprezintă cel mai bun comerț tradiționa. Turiștii, vizitatorii sau localnicii pot face un drum lung printre standurile pline ale comercianților.

Descoperă produsele tradiționale ale acestui loc!


''Paella'' este o mâncare tipic spaniolă, ce a pornit în varianta originală din regiunea Valenciei. Sunt cunoscute o m
ulțime de variațiuni ale acestui preparat culinar, dar rețeta originală conține creveți. Dacă ajungi în Castellon și vrei să guști paella, îți recomandăm să începi fie cu cea cu creveți, fie cu cea cu pui. Restaurantele orașului respectă tradiția celei mai bune bucătării mediteraneene, dar avansează în a face noi și atractive oferte.


În fiecare an, în luna martie, Castellon-ul îmbracă straie de sărbătoare


Cea mai importantă sărbătoare în Castellon de la Plana o constituie așa numitele ''Magdalene''. Această sărbătoare marchează Zilele Orașului și se desfășoară timp de o săptămână, în fiecare an, în luna martie. Cu această ocazie, vei vedea zeci de parade cu oameni îmbrăcați în costume tradiționale, te vei bucura de muzică spaniolă veche și nu-ți vei putea lua ochii de pe cer, de la luminile artificiilor. Acestea sunt adevăratele protagoniste ale acestei festivități. 
Distracția e în toi și de sărbătoarea de San Pedro, care are loc în Grau de Castellon și marchează sosirea verii. Aici te vei delecta cu parade ale marinarilor și spectacole cu  tauri. Reperele festive ce însoțesc deceniile de petreceri se țin în cartierele și suburbiile orașului.

Profită de timpul liber pe plajă! 


Apropierea orașului de plajă, calitatea acestora, varietatea localelor de pe Coasta de Est, numită ''Coasta Florilor de portocal'', portul marinăresc din Grau și portul de pescuit, toate acestea reprezintă o garanție a faptului că vei trăi senzații pe care nu le-ai mai trăit până acum.
Iar o plimbare cu mașina prin Provincia Castellon îți va întregi, cu siguranță, tabloul frumuseților acestui loc și al ospitalității de care localnicii dau dovadă. În periplul tău, poți vizita și celelalte stațiuni turistice aflate pe țărmul Mării Mediteraneene: Benicasim, Vinaros, Benicarlo, Villareal, Burriana, Onda, Segorbe, Peniscola,Val de Uxo sunt orașe care aparțin de această provincie și locuri care te îmbie, fără doar și poate, la o altă vacanță din care, cu siguranță, vei avea ce povesti.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu