luni, 12 mai 2014

Povești de suflet: Prima iubire

MONȘTRII - ''Odată cu vârsta, monștrii nu se mai află sub pat, se află în interiorul nostru''

Bogdana Dente
(clasa a XI-a, Lic. Pentru Cercel)

Toate temerile, toată gelozia, furia, toate sentimentele pe care ni le renegăm, toate dezamăgirile, totul. Totul se află în monștrii dinăuntrul nostru. Mereu ți se zice că, dacă ți-e frică, trebuie să-ți înfrunți teama, dar cum te înfrunți pe tine însăți? Mereu ți se zice că, dacă ești speriat, trebuie doar să te uiți sub pat, poate așa te convingi că nu e nimic acolo, dar cum te uiți înăuntrul tău? El te convingea întotdeauna că nu ai de ce să te temi, dar te temi de tine însăți.


Luna strălucește prea senin pe fața lui ca să-ți mai fie frică, tot ce vrei e să rămâi acolo cu el, dar din nou te trece un fior rece. Tot ce îți trece prin gând e că, poate, într-o zi o să plece. Și sincer, e dificil să spui ''Mi-e greu!''.  O să ai coșmaruri în zilele în care o să te gândești prea mult la el, dar o să vină zile în care tot ce o să vrei o să fie să-ți înfrunți monștrii și să îl visezi. 

Afară e soare, prefer să trag draperiile și să mă gândesc la noi. Cum ar fi dacă am fi avut o lume doar a noastră? Cum fiecare om are un monstru, tu m-ai fi avut pe mine. Mereu înăuntrul tău. Atunci ar fi trebuit într-adevăr să mă înfrunt. Știind că fac parte din tine, ar fi trebuit să descopăr tot ce e mai bun la mine. 

Nimeni nu vrea un monstru, oamenii se tem de monștri, dar știu că ție nu ți-e frică de ei, nu ți-e frică de mine. Din acest motiv te simți atât de conectată de prima iubire. Prima iubire este prima persoană care are curajul să-ți accepte monștrii din interiorul tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu