luni, 12 mai 2014

''Matrioșca'' la Târgoviște. Sâmbătă, 17 mai 2014

Georgiana Simion
(clasa a XI-a, C.N. Ion Ghica)

Piesa de teatru “Matrioșca” de Tuncer Cucenologu, în regia lui Cătălin Chirilă, va fi reprezentată la sfârșitul acestei săptămâni pe scena Teatrului Dramatic Tony Bulandra din Târgoviște de către actorii Liviu Cheloiu și Antonia Micu-Ionescu. Firul poveștii este inspirit din cultura musulmană, care folosește ca temă de meditație un simbol din tradiția rusă – Matrioșca.

Spectatorii vor fi pe deplin satisfăcuți de umorul negru realizat de idila dintre un scriitor și amanta sa mai tânără, impulsivă și geloasă.


Fiind îndrăgostită, femeia devenise geloasă pe celelalte amante ale iubitului ei, dar și pe fiica și soția acestuia. Aflați în pragul despărțirii, aceștia se pun de acord să-și reamintească momentul în care s-au întâlnit pentru prima dată, dar și clipele frumoase din relația lor.

Punctul culminant al piesei este momentul în care ea îi oferă lui o matrioșcă, ținând să-i sugereze că până aici i-a fost, iar răspunsul lui nepăsător, apăsat de un oftat - “Asta e ultima!” - stârnește amuzamentul întregului public.

Piesa a fost primită până acum de publicul târgoviștean deosebit de bine, iar iubirea dintre chipeșul scriitor și mai tânăra sa amantă, insirată până la ultima matrioșcă, dă happy-end-ul în aplauzele celor aflați în sală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu