sâmbătă, 24 mai 2014

Finală astrală! Astra Giurgiu a câștigat Cupa României

Ștefan Khalil
(clasa a XI-a, C.N. C-tin Carabella)

După ce Steaua a reușit să câștige din nou campionatul, într-o manieră indiscutabilă, iată că la mai puțin de o săptămână pierde finala Cupei României, împotriva echipei Astra Giurgiu, vicecampioana de anul ăsta. Meciul poate fi considerat unul dintre cele mai spectaculoase partide ale sezonului, ritmul partidei a fost unul dinamic încă din primul minut și până la finalul celor 120 de minute.


Jocul a fost destul de echilibrat, ambele echipe reușind să-și creeze ocazii de gol, dar niciuna nu a reușit să deschidă scorul. În minutul 63, jucătorul Stelei Sânmârtean primește direct cartonașul roșu, după ce l-a accidentat grav pe decar-ul Astrei, Constantin Budescu; până la urmă, acesta a reușit să continue partida. Faptul că Astara a avut superioritate numerică s-a simțit în cele 30 de minute până la final, reușind să țină Steaua sub asediu.


După 90 de minute fără gol, meciul intră în prelungiri, iar în minutul 97 Denis Alibec este eliminat și el după un fault dur asupra lui Fernando Varela și este din nou egalitate din punct de vedere numeric. Cu toate acestea, scorul rămâne tot 0-0 și după cele 30 de minute de prelungiri și se ajunge la lovituri de departajare. După ce Varela și Pintilii ratează pentru formația din Ghencea, elevii lui Daniel Isăilă reușesc să înscrie de 4 ori din cele 5 lovituri de la 11 metri. 

Cupa se duce la Giurgiu, Astra reușește să câștige primul trofeu din istorie, iar Steaua ratează event-ul în acest sezon și cea de-a 22 Cupă a României din istorie.

Pleacă Reghecampf de la Steaua?


Aceasta este întrebarea pe care și-o pun acum milioane de steliști. Nu rezultatul de aseară l-ar putea face pe Reghe să plece, ci oferta incredibilă din Arabia Saudită de la fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu, care a antrenat Steaua, și a fostului căpitan din Ghencea, Mirel Rădoi. AL Hilal îi oferă lui Reghecampf 3,5 milioane de euro pe an, bani pe care la Steaua i-ar câștiga probabil în 7 ani. „Mâine voi vorbi cu patronul echipei despre ce voi face mai departe, nu știu încă ce drum voi alege”, a declarat la finalul Cupei antrenorul Stelei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu