duminică, 25 mai 2014

Finala Champions League: Norocul a fost de partea celor puternici

Real a așteptat suficient trofeul, Atletico a fost surpriza, Madridul are campioană! 

Georgiana Simion
(clasa a XI-a, C.N. Ion Ghica)

Ieri, străzile Lisabonei s-au înecat de oameni dornici să urmărească meciul meciurilor, Liga Campionilor, disputată pe stadionul Da Luz. Premiera din istoria Ligii, când finala este jucată de două echipe din același oraș, i-a făcut pe madrileni să stea cu sufletul la gură pe durata întregii partide.

Cu un început bazat pe acțiuni defensive și schimbarea lui Diego Costa, în minutul 9, Diego Goldin înscrie pentru Atletico în minutul 36, reușind să profite de ieșirea lui Casillas din poartă. Atletico reușește să țină mingea în posesie întreaga repriză, ratează o ocazie de 2-0 și intră la pauză pe jumătate campioană.

A doua repriză începe cu o lovitură liberă a lui Cristiano Ronaldo de la 25 de metri, dar mingea este respinsă de Courtois. Real devine din ce în ce mai agresivă, iar Atletico dă semne de retragere. Fără să primească o meritată lovitură de la 11 metri, Realul se impune în prelungiri și, profitând de slăbiciunea adversarilor, reușește să egaleze și o trimite pe Atletico la un minut și jumătate depărtare de trofeu.

Jucătorii lui Atletico încearcă cu disperare să țină piept Realului, însă Di Maria pătrunde printre doi fundași și trimite mingea în poartă. Marcelo marchează și el, cu un șut din marginea careului. Atipic pentru o finală, aceeași echipă marchează trei goluri în prelungiri, cel din urmă fiind marcat de Ronaldo, care înscrie din penalty și care încoronează Realul pentru a 10-a oară în istorie. 

4-1 pentru Real Madrid, la finalul unei reprize aprinse. Un ultim act încheiat dramatic pentru Atletico, însă trupa lui Diego Simeone încheie incredibil acest sezon. Real Madrid scapă de obsesia La Decima sâmbătă seară, la Lisabona, întărind spusele lui Tiago, mijlocașul echipei lui Diego Simeone: „Real e făcută să câștige, noi suntem făcuți să luptăm”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu