marți, 18 martie 2014

Dincolo de aparențe: Adri Ana sau „Fata Fluture”

Interviu cu un necunoscut

Mădălina Ancuța
(clasa a XI-a, C.N. Ion Ghica)

După o oră de matematică și încă una de economie care mă dăduseră complet peste cap, până și clopoțelul suna mai voios. Am pornit grăbită din clasa aflată la subsol și m-am oprit cu răsuflarea tăiată în fața tonomatului de cafea de lângă Secretariatul liceului. Pauza e scurtă... 5 minute... Ce să facem, trebuie trebuie să ne conformăm... 
În fața mea, coadă. Câțiva liceeni povesteau de-ale lor și chicoteau. Mintea și ochii îmi erau furate de gândul: „Cine oare ar putea să-mi acorde un interviu pentru tema de la Cursul de Jurnalism?”. Chiar nu aveam nicio idee. Dar, ca de fiecare dată, norocul îmi surâde! Fata din fața mea se întoarce subit, cu un surâs în colțul gurii și... se uită în jos, la picioarele mele. O călcase pe picior, iar un simplu „Scuze!” a fost cheia care a dat startul conversației dintre noi. Cu îndrăzneala care mă caracterizează am tras-o deoparte și am început să o iau la întrebări. Primul lucru pe care am vrut să-l știu a fost... zodia în care este născută. Era Taur, compatibilitate bună cu Scorpionul, și asta mi-a dat încredere să merg mai departe.

Când i-am spus că vreau să-i iau un interviu, am observat cum obrajii, dar și ochii albaștri i s-au aprins dintr-odată, și cum își trecea obsesiv mâna prin părul șaten. O cuprinseseră emoțiile, însă ceea ce ea nu știa era că eu aveam și mai multe. Trebuia însă să maschez asta, exersându-mi astfel atitudinea de jurnalist în devenire. Așa că am început prin a observa detaliile de orice fel. Nu aveai cum să nu remarci accesoriile de toate felurile pe care le purta la mâini, în păr, la gât și la urechi. Hainele bine asortate îi confereau și ele un stil aparte. Mai presus de toate însă, zâmbetul îi era cel mai de preț accesoriu. Toate aceste detalii puse laolaltă m-au făcut s-o etichetez drept o „Butterfly Girl” (Fată Fluture). 

Prin câteva glume bine plasate, am reușit să destind puțin atmosfera și, ușor- ușor, mi-a intrat în joc. Mi-a spus că o cheamă Adri Ana (majoritatea o cunoaște sub acest apelativ), iar în două luni va împlini 18 ani. Am vrut să aflu și mai mult - ce sentimente, trăiri, ce pasiuni se ascund în spatele zâmbetului pe care îl afișează. 

„Îmi plac petrecerile, să dansez, să cânt, să pierd timpul pe rețelele de socializare, îmi place tenisul, dar și voleiul” - povestește Adri.
„Spune-mi ce te definește, ce te face fericită” - o provoc eu...
„În momentul de față, am o familie fericită și sănătoasă, am o prietenă adevărată și îl ador pe nepoțelul meu Eduard, care a moștenit chipul bunicii mele”. În acel moment, chipul noii mele prietene este cuprins de tristețe. Își coboară capul și continuă: „Din păcate, bunica nu mai este printre noi. A fost însă, este și va rămâne cea mai importantă persoană din viața mea”. Îi e dor, spune ea, să mai guste din fericirea pe care a trăit-o în copilărie, sub ochii protectori ai bunicilor, când era răsfățată, alintată și lipsită de griji.

Întrebată unde se vede peste 10 ani, îmi zâmbește și îmi dă de înțeles că, pe lângă ciocolată, Coca-Cola și colecția ei de fluturi, cel mai mult îi plac copiii. „Peste 10 ani, spune Adri Ana, mă văd pe un scaun la birou, administrând afaceri și, de ce nu, dând ordine. Pe plan personal, îmi doresc un soț ideal care să aibă grijă de copilașii noștri și să mă iubească”.
Deși până acum nu a cunoscut dragostea adevărată, un lucru romantic și amuzant, în același timp, îi persistă încă în memorie. În clasa a IV-a, adolescentei noastre i s-a cerut prietenia pe... un bilețel! „Și ca să mă cucerească definitiv, i-a furat mamei sale lănțișorul de argint și mi l-a făcut mie cadou” - povestește, zâmbind, Adri Ana.

Chiar dacă „Interviul cu un necunoscut” de astăzi a avut drept consecință pentru amândouă absențe la ora la care nu am mai ajuns, pe mine și pe Adri ne-a legat o prietenie strânsă, iar eu m-am ales cu un sfat pe care îl recomand tuturor: să fim noi înșine, să ne purtăm natural, să-i respectăm pe toți în jur și, nu în ultimul rând, să fim mai buni. Pentru că, zice „Fata Fluture”, „primești doar ceea ce oferi!”

Un comentariu:

  1. Dragi cursanti,
    "Aceasta este o activitate extrascolara care nu va interfera in niciun fel cu programul scolar al curantilor" scria pe poster si fluturas.
    "consecință pentru amândouă absențe la ora la care nu am mai ajuns" incalca declaratia de neinterferenta. Poate ca voi, cursantii, ar trebui sa semnati o declaratie pe proprie raspundere ca veti avea grija sa nu incalcati aceasta regula deoarece actiunea voastra iresponsabila poate rasfrange asupra Alexandrei furia infernala a parintilor. Credeti-ma pe cuvant: scopul NU scuza mijloacele.

    RăspundețiȘtergere