marți, 25 martie 2014

Luna Pădurii: Elevii cantacuzini trag un semnal de alarmă

Luna Pădurii, 15 martie-15 aprilie, a fost marcată anul acesta și de elevii Colegiului Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște

Roxana Cotorogea
(clasa a IX-a, C.N. C-tin Cantacuzino)

27 de elevi de la Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște s-au mobilizat săptămâna trecută și au derulat mai multe activități de plantare, cu ocazia Lunii Pădurii, dar au și promovat importanța pe care această campanie o are pentru mediul înconjurător.  

„Luni, 17 martie, a fost ziua dedicată informării, zi în care, în incinta liceului, am lipit afișe și am împărțit baloane celor mici. În exteriorul liceului, am distribuit flyere” - povestește inițiatoarea proiectului, Bianca, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Cantacuzino. Ea mai spune că marți a fost ziua „cutiuței cu întrebări”, zi în care elevii au fost testați pe subiecte ecologice. „A treia zi, miercuri, alături de clasele primare am făcut desene pe asfalt, iar joi și vineri am plantat copăcei” - precizează Bianca.

Ideea elevilor cantacuzini a pornit de la indiferența celor din jur. „Avem nevoie de minți sănătoase, de o gândire pozitivă și conștientă” - spune inițiatoarea proiectului. Acesta a fost susținut, încă de la început, de cadrele didactice ale Colegiului. „N-am mai avut de ceva vreme o generație care să vină cu propuneri de activități. Sunt un exemplu demn de urmat” - e de părere profesorul Darius Ionete.

Elevii Colegiului Național Constantin Cantacuzino s-au făcut auziți prin micile lor manifestări dedicate Lunii Pădurii, iar acum așteaptă cu nerăbdare să vadă schimbările în bine ce vor avea loc în jurul lor. „Nu vrem să promovăm și să atragem atenția doar asupra importanței pădurii, ci și asupra importanței influenței fiecăruia dintre noi” - spune un membru al echipei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu