vineri, 7 martie 2014

Marea simulariadă

Andreea Dinu
Georgiana Simion

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a au susținut săptămâna aceasta simularea examenului de Bacalaureat. Testările au început luni cu proba la Limba și literatura română, a continuat miercuri cu proba obligatorie a profilului și s-a încheiat vineri cu proba la alegere a specializării. 
În premieră anul acesta, simulările au fost susținute și de elevii din clasa a XI-a. Decizia a fost luată de Ministerul Educației în urma rezultatelor slabe din ultimii ani de la Bacalaureat. 

Reacțiile elevilor după testare au fost  diferite, de la zâmbete pline de optimism
până la dezamăgiri. ''Nu mă așteptam să pice comedia, mă gândeam mai mult la romantism, la operele lirice. Rețelele de socializare au fost o surpriză, exact pe placul nostru '', a declarat imediat după simularea la Limba română un elev din clasa a XI-a. ''A fost relativ ușor, și la matematică,dar și la română. Trebuia să fii atent și totul mergea perfect. La matematică, subiectul al treilea a fost puțin mai dificil, însă până la vară mai avem destul timp să ne pregătim. Să sperăm că subiectele la Bac vor fi la fel de ușoare '', a declarat zâmbind Mihai, elev în clasa a XII-a.
O altă tânără de 18 ani, Ioana, nu este de aceeași părere: ''A fost destul de greu, mai ales pentru noi care nu am studiat comedia la clasă, iar pentru maximul de puncte trebuia să scrii un eseu asemenea celor din carte. Se pare că părerile noastre nu contează, iar ceea ce vedem noi în operele literare nu a impresionat niciodată pe nimeni'' - spune Ioana.

Toate probele au fost scrise, iar rezultatele vor fi afișate pe 14 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu