luni, 24 martie 2014

Fenomenul THE MOB

Se spune că visele încep atunci când te trezești, iar ei s-au trezit deja...

Georgiana Simion

(clasa a XI-a, C.N. Ion Ghica)

Nu sunt frați de cruce, dar sunt frați de suflet. Timpul, bucuriile, necazurile, reușitele și eșecurile i-au unit și, astfel, s-a legat o trainică prietenie.


Erau doar o gașcă de prieteni cu activități comune, dar au devenit o familie cu același vis: să reprezinte România la concursurile la care, până acum, nu a avut participanți. Tot ce au reușit să facă și faptul că încă sunt împreună se datorează unui singur lucru: pasiunea pentru dans.
Totul a început cu o idee originală pentru proba de aptitudini de la Balul Bobocilor și s-a materializat într-un stil de viață.



Am ajuns întâmplător organizator al Balului de anul acesta și încă din prima zi m-am împrietenit cu unul dintre cei mai simpatici boboci: Cristi, un adevărat personaj. Am fost puțin sceptică atunci când am aflat că are o trupă și din acest motiv am ajuns la o repetiție. Este absolut impresionant să realizezi că dansul nu înseamnă doar muzică și mișcare.


THE MOB te învață că dansul înseamnă emoție, înseamnă trăire, că fiecare coregrafie are povestea ei și că un spectacol se clădește pas cu pas. 


Priveam dintr-un colț, atentă la fiecare mișcare, și observam cum mâinile lor păreau la fel de flexibile ca ale lui Mister Fantastic și cum muzica le ghida fiecare pas. Capul drept și privirea sobră formau elementele cheie ale momentului. Nu te-ai fi gândit că, de la prima notă muzicală, întreaga atmosferă se poate schimba în întregime, iar protagoniștii momentului pot să devină dintr-un foc niște roboți bine teleghidați de ritm. Atunci am realizat că aș plăti bilet să-i văd dansând încă o dată.


Inițial, nimeni nu s-a gândit la o trupa, iar momentul artistic era format doar din doi membri. Visând la ceva mai spectaculos, și-au rugat doi prieteni la fel de pasionați și oarecum cunoscători de step-up să li se alăture. Rând pe rând, prieteni care îi susțineau li s-au alăturat și astfel s-a născut o trupă. Acum, THE MOB are nouă membrii: Alex Rax, Irina Jhoif, Andi Paradox, Cristian Mike, Mihai Măști, Denis Magicianu’, Șerban Gigle, Clipea Radian și Cristi Piggy. Toți sunt elevi, toți sunt diferiți, dar tocmai step up-ul îi apropie atât de mult. Spun despre ei că sunt ca niște diamante neșlefuite și, cu toate că nu au coregraf, speră să se ajute singuri să devină strălucitori. 



Pentru o coregrafie se muncește foarte mult. Majoritatea elementelor sunt culese de la concursuri pe care le prelucrează și apoi le transformă în spectacol. Repetițiile se desfășoară la Clubul Studenților, dar visează să aibă propria lor sală, unde să lucreze în condiții mai bune. 



Întrebată unde se vede peste cinci ani, Irina răspunde: “Speranța noastră este ca THE MOB să continue. Dacă va exista voință, vom reuși să menținem vie această speranță. Peste cinci ani sper să ajungem să fim recunoscuți, să fi devenit o trupă puternică și admirată, să participăm la concursuri la care România nu a avut până acum concurenți și să fim apreciați pentru ceea ce facem”.


Ca orice grup, au parte și de momente de cumpănă, însă atunci își amintesc că au o misiune greu de îndeplinit, iar faptul că au ajuns până aici îi motivează să fie și mai buni. Step up-ul este pasiunea care îi leagă și care-i încurajează să aspire la vise mărețe, pasiune care îi recomandă pe ei și pe întreaga trupă THE MOB!


Un comentariu: