miercuri, 19 martie 2014

Campania „Tinerii votează- Tinerii contează” se apropie de Târgoviște

Cristian Bănulescu

Consiliul de Tineret al României împreună cu Liga Tinerilor Ambasadori pentru Participare s-au întâlnit săptămâna trecută la Poiana Mărului, în județul Brașov, unde au luat parte la mai multe sesiuni de training.

Cine sunt ei?


Consiliul Tineretului din România este o platformă de și pentru tineret, principal partener de dialog pe problematica tinerilor și membru al Forumului European al Tineretului. Liga Tinerilor Ambasadori pentru Participare este reprezentată de un grup de 16 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. 

Tinerii participanți la întâlnirea de la Poiana Mărului au fost selectați din toate regiunile țării.


De ce această campanie?


Mai puțin de 50% din tinerii europeni cunosc modalitatea în care sunt aleși membrii Parlamentului European. Mai mult, peste 60% dintre aceștia nu plănuiesc să voteze la alegerile europarlamentare din luna mai. În ceea ce privește țara noastră, se pare că 44% dintre tineri nu sunt deloc interesați de politica europeană și doar 5% dintre ei sunt implicați în viața societății civile (în special în ONG-uri).

Ce își propune campania?

Participarea civică în general, conștientizarea  și accesul la drepturile și responsabilitățile de cetățean european. Organizatorii campaniei își mai propun și dezbaterea problemelor tinerilor și informarea acestora în privința rolului și funcționării instituțiilor europene, sau a rolului membrilor din Parlamentul European.


Ce vor face ei?

Consiliul de Tineret al României împreună cu Liga Tinerilor Ambasadori pentru Participare vor susține 8 seminarii în toate regiunile de dezvoltare. Vor ține, de asemenea, patru dezbateri între tineri și diverși candidați pentru Parlamentul European și o campanie on-line de informare și conștientizare.

La Târgoviște, seminariile vor avea loc săptămâna viitoare, pe 27 și 28 martie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu