vineri, 14 martie 2014

''Antarctica, un colț de rai'' nu este o carte despre pinguini

Maria Burnei
(clasa a XI-a, Liceul N. Ciorănescu)

''Antarctica, un colț de rai'' este titlul cărții lansate luni de Ileana Bocanciu, în care descrie experiența și evenimentele trăite în urmă cu 8 ani în Antarctica, pe durata celor 70 de zile petrecute la capătul lumii.

Autoarea susține că ''a fost o experiență extrem de dificilă. De aceea, acest titlu al cărții are și un subtitlu- Singură la capătul lumii. Chiar dacă mai întotdeauna am fost înconjurată de oameni, uneori sau deseori m-am simțit foarte singură'' - povestește Ileana. ''Această carte este punctul meu de vedere față de această expediție. Nu este o carte științifică. Nu este o carte despre pinguini. Este o carte despre oameni, o carte despre surprizele pe care ți le pot oferi oamenii la capătul lumii'' - a ținut să precizeze autoarea.



Cartea are 360 de pagini, dintre care 16 color și este împărțită în două părți: ''Antarctica, un colț de rai'' și ''Amintiri''. Deocamdată, a fost tiparită în 500 de exemplare, deoarece resursele financiare au fost limitate, dar autoarea susține că a primit invitații din județ și din afara județului pentru lansarea cărții.

Evenimentul de luni de la Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu Târgoviște a cuprins o expoziție de fotografie, dar și vizionarea unui film realizat cu imagini din expediție, din arhiva personală a Ilenei Bocanciu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu