joi, 20 martie 2014

Școala de Teatru Mircea Albulescu prezintă "Titanic în 40 de minute"­

Trupa de liceeni a Școlii Mircea Albulescu din Târgoviște se pregătește de prima participare la un Festival de teatru, la Baia Mare. Spectacolul "Titanic în 40 de minute", pus în scenă de grupa actorului Mircea Silaghi, a fost prezentat, în premieră, luni, publicului târgoviștean.

Cristiana Preda
(clasa a X-a, C.N. Ienăchiță Văcărescu)

Piesa presupune o abordare neobișnuită a filmului de lung metraj "Titanic" regizat de James Cameron. Elementul inediat al spectacolului constă în faptul că cei 10 actori în devenire sunt atât personaje, cât și decor. Ei joacă și rolurile ce le­-au fost distribuite, cât și mobilierul și întregul decor. Liceenii au fost modelați și formați ca echipă de actorul Mircea Silaghi.    

               
"Titanic în 40 de minute"­ îi prezintă, în prim plan, pe pasagerii de la clasa I ai celebrului vas de croazieră, oameni bogați și educați, pentru ca apoi să își facă apariția clasa de jos, săracii, aici ieșind în față prietenia lui Jack cu Fabrizio. Căsătoria lui Cal cu Rose este aranjată deși, în cel de­-al doilea plan, Jack și Rose se îndrăgostesc. Ruth se arată nemulțumită de idila dintre cei doi tineri și nu ezită să îi reproșeze asta fiicei sale: "Nu înțeleg ce faci. Căsătoria ta cu Cal ne salvează din toate punctele de vedere. E o alegere bună. Ne asigură supraviețurirea". Într-­un spațiu paralel, Rose bătrână povestește cu emoție întâmplările privite din perspectiva ei, după mulți ani de la catastrofă. Rose rămâne alături de Jack până la sfârșit. "Dacă sari tu, sar și eu. Nu așa ai spus?" În final, dragostea învinge.

DISTRIBUȚIE:
Celine Dion – Cristina Popoiag
Jack – Mihai Tapardea
Rose bătrână – Cristina Bogza
Rose tânără – Sarah Gîtlan
Cal – Dimitrie Ghimuș
Ruth – Alina Neagoe
Căpitanul – Bianca Safta
Fabrizio – Cristiana Preda
Fetița cu codițe – Andreea Lateș
Masterchef – Bianca Chirvase

După o reprezentație bine primită de publicul târgoviștean, trupa pregătită de Mircea Silaghi se va prezenta, la sfârșitul săptămânii viitoare, la un festival de teatru în Baia Mare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu