miercuri, 22 aprilie 2015

Să ne cunoaștem: Maria Petreanu, blogger-ița ambițioasă de la malul mării

Dacă o cauți pe Maria, este foarte posibil să nu o găsești ușor, pentru că nu prea iese pe nicăieri. Și nu, nu pentru că nu este sociabilă ci pentru că simte adesea că este mult mai plăcut să își petreacă timpul acasă, uitându-se la un film cu prietenii ei, citind un blog sau scriind povestioare și articole despre tot ce îi trece prin minte. Atunci când iese însă, îi place să aibă un scop și se simte cel mai comfortabil când are totul sub control. Este organizată și ambițioasă. Probabil că sună ca o persoană plictisitoare, nu? Ei bine, nu este chiar așa. 

Maria are mereu zâmbetul pe buze, mai ales atunci când se află într-o situație necunoscută, poate că un mecanism de apărare, poate pentru că își dorește să fie plăcută de ceilalți sau poate pentru că, având o fire foarte optimistă, îi place să găsească mereu partea bună în orice situație.
Cert este că va fi mereu sinceră și atentă cu cei din jur, și cu toate că se autocaracterizează ca fiind o persoană egoistă (ceea ce este real uneori) este și foarte sufletista. 

Crede cu hotărâre că orice vis poate deveni realitate dacă îți dorești în de ajuns de mult și probabil acesta este și motivul pentru care a fost mereu o mare visătoare. Cu câțiva ani în urmă, obișnuia adesea să trăiască în lumile fanstastice ale cărților pe care le devora, iar asta a salvat-o de multe ori de la perioade grele. Asta și pisicuțele, pentru care a avut, are și va avea întotdeauna, o mare slăbiciune. 

Deși e la vârsta la care viața socială ar trebui să însemne totul, nu ar lăsa niciodată o carte Harry Potter și o pizza mare pentru o ieșire în club sau în pub. "Nu mă deranjează că sunt puțin diferită din punctul ăsta de vedere. Cred că fiecare este interesant în felul lui și uneori sunt chiar fericită că sunt așa." spune adolescenta cu sinceritate. "Am avut o perioadă în care credeam că trebuie să fii ca cei din jurul tău pentru a te putea cosidera normală, însă am realizat că normalitatea are defintii diferite pentru fiecare și am ales să mă preocup doar de lucrurile care mă fac fericită, fără a mai încerca să fiu altcineva." 

Nu este totuși chiar atât de diferită de celelalte fete. Iubește tot ce ține de artă, modă, machiaj, fotografii și reviste de frumusețe și nu îi este teamă să afirme că și-ar dori enorm să lucreze în acest domeniu pe viitor. Știe că în România acesta nu este un domeniu pe atât de apreciat pe cât și-ar dori ea, așa că are planurile de viitor rezervate pentru țara ce pare să îi atragă pe toți momentan, Marea Britanie. "Închid ochii și mă văd pe plaja din Brighton, cu un laptop în brațe și o ciocolată caldă, privind oceanul și scriind pentru un blog-ul unei reviste cunoscute. Asta este ceea ce vreau să fac." spune Maria, cum altfel decât visătoare, ca de obicei.
Și da, o clipă perfectă va fi mereu în apropierea mării, pentru că acolo se simte liberă. Asta și poate pentru că a copilărit în Brașov și consideră că și-a luat doza de munte cât pentru toată viața. Cât despre Marea Britanie, este conștientă că nu doar arhitectura și stilul de viață al oamenilor de acolo o atrag ci și limba vorbită, pentru care are o pasiune de când era mică. "Uneori am impresia că gândesc mult mai ușor și mai logic în limba engleză" spune ea amuzată. 

O altă pasiune de-a ei o reprezintă festivalurile muzicale. Acolo se simte ca acasă și recunoaște că nu și-ar ierta-o niciodată dacă ar lăsa vreo vară să treacă pe lângă ea fără să participe la un festival. Muzica live, oamenii euforici, soarele și buna dispoziție sunt lucrurile care o încarcă cu energie într-un singur weekend cât pentru tot restul anului. 

Mai mult de atât,o poți cunoaște doar dacă te lasă, pentru că îi place să se considere o fire analitică, ce observă, studiază și participă la piesă din spatele cortinei, fără să iasă vreodată în fața reflectoarelor. Adânc în sufletul ei însă, stă ascunsă o dorință imensă de cunoaștere, experiențe noi, apreciere și succes. Poate că nu știe încă cine este cu adevărat și unde va ajunge, însă alege să privească fiecare zi ca pe un dar de care să se bucure și încearcă să nu se lase niciodată copleșită.

O găsești pe Maria aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu