miercuri, 8 aprilie 2015

Atelierul de Jurnalism, în vizită la Columna TV și la Radio Minisat

Maria Petreanu
(cls a XI-a, C.N. Ien. Văcărescu)

Cursanții Atelierului de Jurnalism susținut de Alexandra Damian au vizitat ieri redacțiile Columna TV și Radio Minisat, pentru a afla mai multe despre “magia” din spatele ecranelor și difuzoarelor. 

Vizita a început la televiziunea locală Columna TV unde au fost întâmpinați de redactorul șef Iulia Ghercă. Ea le-a oferit tinerilor un tur al sediului și le-a prezentat platourile de filmare. Aici, cursanții au aflat câtă muncă este depusă în spatele camerelor, cum se nasc ideile pe care le vedem acasă sub formă de emisiuni și cât de fascinantă poate fi această industrie atunci când îți place cu adevărat ceea ce faci.

Cei mai curajoși au avut ocazia să treacă în fața camerei și să citească știri de pe prompter, punându-se pentru câteva minute în pielea unui prezentator de televiziune. Viitorii jurnaliști și-au exprimat interesul față de secretele domeniului și au primit răspunsuri la întrebări ce vizau partea tehnică, stăpânirea emoțiilor sau atribuțiile echipei din redacție. 

Următoarea oprire a fost sediul Radio Minisat, unde tinerii au fost întâmpinați cu căldură de colegii Alexandrei Damian. Ei au fost invitați în studioul de emisie pentru a asista la difuzarea unei emisiuni în direct și pentru a discuta cu realizatorii acesteia. Directorul Radio Minisat, Cosmin Bogza și directorul muzical, Sergiu Dumitru au explicat cu răbdare tot ceea ce ține de realizarea unei emisiuni radio, de la aparatură și programe până la alegerea pieselor și selectarea știrilor. 

Cursanții au aflat aici direct de la profesioniști cât de importante sunt regulile fiecărui post de radio și în ce constă munca fiecărui membru din mica, dar eficienta, echipă Radio Minisat. La final, tinerii au avut șansa să se pună în locul unui prezentator de știri radio și au înregistrat fragmente din buletinele de știri curente. 

Participanții la curs au fost extrem de încântați de aceste vizite, deoarece au aflat cum este să fii jurnalist adevărat, ce presupune această industrie atât de atrăgătoare pentru ei și de viitor, și afirmă că este o experiență pe care nu o vor uita.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu