luni, 16 februarie 2015

COMUNICAT DE PRESA: Consiliul Judetean al Elevilor vine in liceul tau!

Vineri, 13 februarie, a fost (re)lansat proiectul “Implicarea ca modalitate de cunoastere”, in Colegiul Economic “Ion Ghica” si la Liceul Teoretic “Petru Cercel” din Targoviste. Dupa un an de pauza proiectul, deja consacrat, al Consiliului Judetean al Elevilor Dambovita, aflat la a 3a editie, a reunite mai mult de 80 de elevi, in doua licee, in cadrul aceleiasi zile. Avand la baza informarea elevilor cu privire la minisunea Consiliului Elevilor, dar si identificarea principalelor probleme cu care acestia se confrunta si a nevoilor principale pe care le au ca beneficiari primari ai sistemului educational, proiectul aduce o nota inovativa in acest an: Reprezentantii CJE sunt, in acest mandat, ”la dispozitia elevilor” nu doar cu infromatii si fromari, dar si cu implicare activa. ”Vom merge in licee ori de cate ori vom fi solicitati, atat sa participam la sedintele de CSE cat si la activitatile organizate de colegii nostri.Ii vom ajuta sa isi realizeze un plan de actiune si ne vom asigura ca problemele lor sunt auzite si, daca nu rezolvate, macar diminuate. Vrem sa fie constienti ca au sustinerea noastra si ca fac parte dintr-o structura puternica, din singura structura reprezentativa a elevilor din judetul nostru, si ca toti colegii lor se bazeaza pe ei. E important sa avem in scoli Consilii ale Elevilor active in care elevii, inclusiv cei fara functie in CSE, sa se implice.”


Concluziile unei zile intregi de dezbateri aprinse intre liderii claselor si liderii judeteni au fost imbucuratoare: elevii opteaza pentru o educatie ce imbina formalul cu nonformalul si simt nevoia existentei in curricula a cursurilor de dezvoltare personala, vor ca voluntariatul sa abia parte de mai multa promovare in liceele lor,simt nevoia de a fi ascultati si intelesi si de a primi un invatamant de calitate bazat pe o relatie favorabila elev-profesor si pe cresterea respectului reciproc. De asemenea, planul de actiune intocmit la Colegiul Economic “Ion Ghica” vizeaza activitati menite sa valorifice egalitatea in randul elevilor si sa sporeasca cooperarea la nivelul claselor.

Proiectul se desfasoara pe toata perioada anului scolar si nu se rezuma doar la liceele din Municipiul Targoviste. Urmatoarea etapa vizeaza liceele din Titu. Daca vrei ca reprezentantii CJE sa vina si in liceul tau trimite un e-mail la adresa: consiliuljudeteanalelevilordb@gmail.com,cu numele, liceul si datele tale de contact sau scrie-le pe facebook la https://www.facebook.com/C.J.E.Dambovita.

Vocea ta trebuie sa fie auzita!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu