luni, 3 noiembrie 2014

Trei români, la Doha GOALS Forum: Prima platformă pentru lideri din toate colțurile lumii

Beatrice Grigore
(cls a X-a, C.N. Ienăchiță Văcărescu)

Trei tineri români vor participa, începând de astăzi, la Doha GOALS Forum, prima platformă pentru lideri din toate colțurile lumii, care își propune să creeze noi inițiative pentru progresul global prin intermediul sportului. Forumul invită, anul acesta, 400 de studenți din întreaga lume, printre care și 3 tineri români, adevărați lideri ai studenților: Radu Petrariu, Președintele Forumului Tinerilor din România, Ionuț Pop, Primvicepreședinte al Uniunii Studenților din România și Alin Grigore, Președintele Ascociației Studenților Geografi. 

Întâlnirea de anul acesta va aborda, de asemenea, și probleme sociale sau economice, precum dezvoltarea economică prin sport, bunăstarea sportivilor, sportul ca un instrument de educație al tinerilor sau integrarea femeilor și a minorităților prin sport.


Forumul se întoarce pentru al treilea an consecutiv și va avea loc la Doha, Qatar, sub patronajul Emirului Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad al-Thani, în perioada 3-5 noiembrie. Fondat în ianuarie 2012, în cadrul Doha GOALS Pre-Forum, evenimentul reunește în fiecare an lideri mondiali din toate categoriile: directori executivi, oficiali ai guvernelor, sportivi, dezvoltatori urbani, antrenori, manageri, experți medicali sau ONG-uri, în scopul creării de parteneriate și inițiative pentru abordarea celor mai presante probleme sociale, prin sesiuni plenare, dezbateri și grupuri de lucru care permit colaborarea constructivă și concentrată.  

Anul trecut au fost prezenți nu mai puțin de 1.500 de participanți din 70 de țări, vorbitori de prestigiu, cum ar fi Nicolas Sarkozy, Sepp Blatter și olimpici sportivi, cum ar fi Lord Sebastian Coe, Carl Lewis, Michael Johnson, Mark Spitz, Marie Jose Perez și Nadia Comăneci.

Faisal bin Mubarak al-Thani, directorul executiv al Doha Goals Forum a declarat: "Să privești inițiative, trecând de la idei în discuție la programe concrete puse în aplicare în întreaga lume, este o experiență remarcabilă, care ne umple de mândrie. Doha Goals Forum ajută la construirea fundațiilor pentru dezvoltarea tinerilor și oferă mijloace de sprijin în comunitate. Sportul este unul dintre cele mai puternice instrumente prin care se pot insufla valori adecvate și se poate construi un caracter; prin inițiativele noastre, creăm oportunități unice, care, de altfel, nu ar fi existat pentru cei mai mulți dintre tinerii sportivi."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu