miercuri, 26 noiembrie 2014

DRACULA'S GIRLS: Muncă și câștig pe măsură - INTERVIU cu fostul și actualul căpitan al echipei de majorete din Târgoviște

Frumusețe, eleganță, performanță- într-un cuvânt, DRACULA'S GIRLS!

Bogdana Dente
Alice Bițan

Campioane naționale și de patru ori vicecampioane europene, majoretele de la DRACULA'S GIRLS au fost de acord să ne povestească ce stă în spatele show-rilor de dans pe care le cunoaștem atât de bine de la meciurile echipei CSM Târgoviște.

Alina Păunescu, fostul căpitan al echipei de majorete DRACULA'S GIRLS, absolventă a
Universității Române de Științe și Arte, specializarea Artele spectacolului, și cea căreia i-a predat ștafeta, Raluca Măruntu, elevă a Colegiului Național Constantin Carabella, s-au lăsat intervievate, cu zâmbetul pe buze, de cursanții Atelierului de Jurnalism, gata să ne arate că ''a fi majoretă înseamnă mult mai mult decât pare, este multă muncă în spate; este cu totul diferit față de orice altceva''.   

Cum ați descoperit pasiunea pentru dans?
A.P.: Dansam de mică, am avut și în liceu o echipă de dans, așa am întâlnit-o pe Alina (n.r.: Alina Dumbravă, căpitan al primei echipe de majorete din Târgoviște) - în cadrul unui bal al bobocilor. M-a întrebat dacă vreau să fac parte din echipă. Mai departe, am făcut Facultatea de Coregrafie și urmează să îmi dau licența.
R.M: La vârsta de 10 ani am intrat în echipa de junioare, iar după 4 ani am fost primită în echipa mare a majoretelor, la senioare. 

Ce înseamnă dansul pentru voi? 
A.P: Cred că la bătrânețe îmi voi învăța nepoții să danseze. Nu voi renunța niciodată la dans! Clar, este un mod de viață. 
R.M: Fie că suntem supărate sau fericite, noi ne bazăm pe dans. 


Cum vă descurcați în paralel cu școala și dansul? 
A.P: Le alternăm. De obicei, avem cursuri dimineața și repetiții după-amiază. Este un program destul de încărcat. 

Munca le este răsplătită prin premii și aplauze


Care a fost cea mai grea zi de până acum? 
A.P: Cea mai recentă a fost cu o zi înainte de Campionatul European de anul acesta, care s-a desfășurat la Târgoviște. Am început repetițiile de la 9.00 dimineața, am tras cât de tare am putut să tragem de noi, deși de o lună de zile numai asta făceam. Cred că a fost cel mai emoționant campionat. La ora 2.00 noaptea a venit Alina să ne trimită în șuturi acasă.

Ce presupune să fii căpitan al unei astfel de echipe? 
A.P: Răspunzi pentru ce se întâmplă în echipă, raspunzi pentru fiecare membru al echipei, principalul răspunzator este căpitanul. Chiar și coregrafa când observă că nu este armonie în echipă întreabă căpitanul. 

Nu le invidiați câteodată pe colegele voastre că au mai mult timp liber? 
R.M: Ba da, dar atâta timp cât facem ce facem din pasiune e totul bine.
A.P: Eu, sincer, nu știu ce aș face cu timpul meu liber dacă l-aș avea.

Periodic, recrutați fete pentru echipă. Care sunt criteriile? 
A.P: Să le placă să danseze, să aibă ureche muzicală, dacă au mai avut și alte experiențe cu dansul, cu atât mai bine. Mai facem și o probă de improvizație, să vedem cât de mult simt muzica, cât de deschise și creative sunt. De asemenea, în proporție de 25% dintre fetele din echipă trebuie să fie din Târgoviște.
R.M: Noi suntem într-o continuă mărire a echipei. Le așteptăm pe toate fetele care vor să se înscrie, suntem primitoare.

Românii le recunosc și le apreciază


Puțini sunt cei care știu că, de anul acesta, majoretele de la DRACULA'S GIRLS au dat fustițele scurte și decolteurile generoase pe... fote până la pământ și ii tradiționale românești. Și asta pentru că fetele au început să participe și la diferite festivaluri folclorice.

R.M: Inițial, ne-am zis că e ciudat să trecem de la pom-pom și rochițe scurte la cu totul altceva. Noi, fiind obișnuite să lucrăm numai cu mâinile, acolo trebuia să lucrăm mai mult cu picioarele, dar momentul în sine a fost superb. Înainte să intrăm în scenă, a venit o doamnă la noi, o româncă. Ne-a spus că este foarte mândră de noi, că suntem foarte frumoase, să zâmbim... A fost un moment foarte emoționant, să te întâlnești cu români de-ai tăi în străinătate și să fie mândri de tine că reprezinți România.

Dracula's Christmas Show, sau ziua dedicată celor dragi


Ce ne pregătiți pentru viitorul apropiat?
A.P: O petrecere de Crăciun, vrem să facem din asta un fel de tradiție. Este deja al treilea an în care o facem. Se organizează la Clubul Studenților și este un moment în care încercăm să îmbinăm ceea ce facem noi strict ca majorete cu alte stiluri. Durează două ore, iar pentru noi este foarte solicitant! Pentru voi însă, va fi un moment special!
R.M: Cel mai bun moment să ne putem întâlni toate, împreună cu fetele care au plecat la facultate, este acest spectacol de Crăciun. O să avem și momente surpriză, așa că vă așteptăm la petrecere!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu