marți, 4 noiembrie 2014

Radio "Constantin Cantacuzino" sau cum să creezi o atmosferă relaxantă şi modernă pe coridoarele şcolii

Roxana Cotorogea
(cls a X-a, C.N. C-tin Cantacuzino)


Se spune că sănătatea este considerabil îmbunătăţită de sunetul muzicii. Muzica elimină stresul, calmează durerile şi încântă simţurile. Poate şi de aceea, în urma proiecului de reabilitare, în Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino din Târgovişte au fost montate boxe pe holuri şi o staţie radio. 


După montarea propriu-zisă, Consiliul Elevilor a venit cu ideea de a folosi staţia pentru a reda o admosferă mult mai placută elevilor, astfel că s-a renunţat la retransmisia unor posturi locale de radio. Au fost alese patru genuri spre a fi difuzate zilnic, astfel că lunea este acum dedicată muzicii greceşti, marţea – muzicii italiene, miercurea se ascultă rock, joia - muzică veche, "old school", iar vinerea – dubstep.

Elevii colegiului se declară încântaţi de această iniţiativă, ei bucurându-se în fiecare pauză de ritmurile difuzate în boxe. Au dansat hora, braşoveanca, sârba etc.

Pe viitor, se doreşte îmbunătăţirea sistemului şi extinderea reţelei de boxe în fiecare sală de clasă, special pentru a se face anunţuri. "Vrem să lărgim orizonturile muzicale ale elevilor. Avem în vedere schimbarea săptămânală a genurilor, pentru ca în final aceştia să fie capabili să dezvolte preferinţe muzicale. Această diversificare a genurilor este importantă în special pentru clasele de gimnaziu", este de părere profesorul Darius Ionete, unul dintre iniţiatorii proiectului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu