joi, 23 octombrie 2014

Povestea "introvertitului sociabil": Jos măștile!

Bogdana Dente
(cls a XII-a, Liceul Petru Cercel)

Paradoxul umblător își etalează parfumul, gesturile și privirea fixă în cele mai luminoase săli de... știi tu, ea rămâne în dubii cum de la școală trebuie să se preteze la o atitudine indiferentă față de lumea din jurul ei, să își scoată carnetul imprimat cu cele mai sincere gânduri sau cărțile preferate în care se ascunde când se simte înconjurată de pericolele exterioare. Introvertitul sociabil, într-adevăr un paradox. 

Te-ai gândit deja cât de penibil este cel ce scrie pe foile albe cuvinte total opuse, dar așa este și ea. În spatele scenei își lasă jos masca de antisocial temător, se uită în oglindă la propria-i personalitate și, respirând ușurată, își pune masca de actor plin de aroganță și de încredere în sine. 

O să vină vremea când tot ce este opus în viața ei va ajunge la punctul comun al existenței sale; va rămâne doar ea, ea ca atare, fără să se ascundă, și personajele ei ale căror măști și le va însuși. Va fi atât de simplu pentru scriitor să-i descrie măștile, dar niciodată pe ea. Până una alta, rămâne singură în banca ei și citește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu