joi, 12 iunie 2014

Vești bune pentru viitorii jurnaliști:50 de locuri la facultatea de profil din Târgoviște


În mai puțin de o lună, încep înscrierile la Facultatea de Știinte Politice, Litere și Comunicare din Târgoviște

Roxana Cotorogea
Bogdana Dente

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, cea mai nouă structură academică din cadrul Universității Valahia Târgoviște, oferă anul acesta trei programe de studii de licență și două programe de studii de master. Corpul profesoral este unul foarte bine pregătit, care promovează interdisciplinaritatea în activitatea didactică și de cercetare, implicarea civică, spiritul libertății, creativității și al valorii democratice.


„Universitatea noastră are o nouă facultate, cu o nouă specializare: Științe Politice. Această specializare vine ca o secțiune specializată a Comunicării, ea se axează pe înțelegerea și aplicarea diferitelor strategii de comunicare în societate, trimite la dimensiunea politică a interacțiunilor sociale. Prin politică nu trebuie să înțelegem neapărat un domeniu dedicat strict celor care doresc să facă o carieră politică” – explică lect. dr. Pompiliu Alexandru. „Zoon Politikon, din greaca veche, înseamnă Omul Social. Termenul a fost asociat în timp cu ideea de Cetate, Polis. În orice caz, ambele semnificații trimit la această dimensiune comunicațională din societate. Specializarea urmărește așadar să ofere celor interesați mecanismele teoretice și practice pentru a reuși o mai bună integrare în viața politică - în sensul de mai sus - a noastră”, concluzionează Pompiliu Alexandru.

La Facultatea de Științe Politice și la cea de Jurnalism sunt scoase la concurs anul acesta câte 17 locuri fără taxă și 33 cu taxă, iar la Facultatea de Litere, absolvenții de liceu pot opta pentru cele 31 de locuri finanțate de la bugetul statului sau pentru cele 44 de locuri cu taxă. Facultatea de Știinte Politice, Litere și Comunicare oferă, pentru anul universitar 2014-2015, și două programe de master: „Jurnalism și studii culturale europene” și „Multilingvism și interculturalitate în context European”.

„Am ajuns să studiez Jurnalismul din dorința de a comunica mai mult, de a cunoaște mereu oameni noi și de a mă informa încontinuu. Încă din liceu am avut o pasiune pentru scris. Mi-am făcut propriul blog, care m-a ajutat să ajung a scrie pentru o platformă on-line de știri. Așa că, având puțină experiență în domeniu, am aplicat cu încredere la Facultatea de Științe ale Comunicării”, povestește Teodora, o tânără studentă.

Facultatea de Știinte Politice, Litere și Comunicare se preocupă să le ofere studenților o educație excepțională, un bagaj solid de cunoștințe, concretizarea proiectelor de dezvoltare personală și, mai ales, pregătirea pentru o carieră de succes. „Consider că jurnalismul este o profesie vocațională. După un an de studiu, pot spune că teoria pe care am învățat-o la facultate ne arată cum ar fi, la modul ideal, această profesie. Însă, realitatea este altfel decât o învățăm din cărți - și pot afirma asta datorită faptului că m-am angajat ca reporter la o televiziune locală. După patru luni de lucru cot la cot cu redactorii mai vechi, am realizat că abilitățile dezvoltate în facultate mi-au folosit”, mai spune Teodora.

Înscrierile atât pentru programa universitară de licență cât și pentru master se fac începând cu data de 8 iulie a.c., în corpul M al Universității Valahia.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu