joi, 5 iunie 2014

Ce ai alege dacă...

... ai avea voie să privești o singură emisiune tot restul vieții?

Denisa Andrei
(clasa a XII-a, C.N. Ienăchiță Văcărescu)

Actorii, regizorii, prezentatorii TV, politicienii și oamenii plăcuți de români, în general, sunt țintele emisiunilor mele preferate, de tipul „Profesioniștii” sau „Dincolo de aparențe”. Alături de invitații de seamă, n-am cum să nu le observ și pe prezentatoarele care reușesc să armonizeze cu întrebări perfecte, fie din viața personală, fie din activitatea profesională, două ore de interviu. Din declarațiile - de cele mai multe ori - emoționante, descopăr o latură importantă a caracterului personalităților iubite de mine, dar și proiectele lor de viitor. E tot ce mi-aș putea dori!


------------------------------
Maria Burnei
(clasa a XI-a, Lic. N.Ciorănescu)

Fără să stau pe gânduri, cu siguranță aș alege să urmăresc documentarele din diferite domenii de pe Discovery Science sau Discovery Channel, de la „Cum se fabrică” până la „Cum funcționează tehnologia”. Sunt fluxuri imense de informații interesante care mă inspiră; fluxuri de informații utile pe care nu le găsim în show-bizz și care nu sunt predate în școli. Pe zi ce trece, observ că tot mai televizate sunt emisiunile de scandal pe care majoritatea societății le absoarbe cu plăcere. Cred că generația noastră și generațiile ce vin au nevoie de o schimbare. Televizorul ne spală creierul sau emisiunile de scandal cu caracter obscen?! 

------------------------------
Bogdana Dente
(clasa a XI-a, Lic. Petru Cercel)

Orice e legat de muzică îmi sună bine. Nu m-aș putea despărți niciodată de MTV. Deschizi cutia cu imagini și nu numai că asculți muzică bună, dar vezi și artiști - vechi sau noi - și videoclipuri în multe stiluri diferite. Aș putea să trăiesc doar uitându-mă la MTV!

---------------------------------
Roxana Cotorogea
(clasa a IX-a, C.N. C-tin Cantacuzino)

Să pot viziona o singură emisiune toată viața?... O alegere dură! Singura care-mi trece prin minte acum este binecunoscuta „Schimb de mame”. De ce? Pentru că-mi aduce exemple de oameni, de relații și de situații. Este o emisiune care te face să-ți privești dintr-un alt unghi viața de familie. Văd emisiune ca pe una psihologică, realizată cu scopul de a manipula. Dar manipularea aceea bună, care-ți deschide ochii și-ți arată greșelile din relațiile tale cu membrii familiei.

----------------------------------
Ștefan Khalil
(clasa a XI-a, C.N. C-tin Carabella)

Emisiunea pe care aș urmări-o toată viața și de care, cu siguranță, nu m-aș plictisi este „Replay”. Pentru cine nu știe despre ce e vorba, „Replay” este o emisiune sportivă care a fost difuzată de Televiziunea Națională până anul trecut, în care era prezentată istoria fotbalului românesc. „Replay” era prezentată de Marian Olaianos și Marius Mitran, considerați unii dintre cei mai buni jurnaliști sportivi din țara noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu