luni, 2 iunie 2014

Atelierul Jurnalistic la a doua reușită!

Tinerii jurnaliști cuceresc lumea cuvintelor!

Andreea Dinu
(clasa a XI-a, C.N. Ion Ghica)

Tinerii cursanți ai Atelierului de Jurnalism susținut de Alexandra Damian nu s-au lăsat cu una cu doua și au reușit să scoată de sub tipar al doilea număr al revistei „Atelier Jurnalistic”. Paginile ei  ascund creații realizate cu multă atenție și răbdare de către cei 13 viitori jurnaliști. Poți lesne citi printre rânduri emoțiile și bucuria tinerilor.


Cel de-al doilea număr te poftește într-o călătorie a poveștilor de suflet: îți arată „jungla” mass-media, dincolo de aparențe - privită din perspectiva viitoarei studente la Jurnalism, Denisa Andrei. „Mă bucur că am putut să contribui la realizarea unei noi reviste. Pentru noi înseamnă mult! Ne străduim să redam prin cuvinte ceea ce vedem și ceea ce simțim. Știu și îmi doresc ca dintr-un jurnalist pentru o zi să devin unul pentru o viață!, declară tânăra, plină de entuziasm.

Revista face o radiografie a fenomenului drogurilor din liceele dâmbovițene, într-o anchetă realizată cu dăruire de tinerii cursanți, dezbate controverse între religii și surprinde cele mai frumoase gânduri și proiecte ale regizoarei Anca Ciuclaru și ale profesoarei Steliana Petre. De asemenea, numărul 2 din „Atelier Jurnalistic” oferă un remediu pentru suflet: voluntariatul. Ultimele pagini ascund o bucățică din fiecare tânăr jurnalist - povestea lor spusă în câteva rânduri. 

„Primul număr a fost un succes. Sunt mândră de ei și mă bucur că pot să le arăt lumea jurnalismului! Revista este doar o oglindă a ceea ce sunt ei cu adevărat. Fiecare ascunde o poveste, iar eu doar îi ajut să o scoată la iveală” declară Alexandra, inițiatoarea cursului.

Bucuria li se citește în ochi. Au reușit din nou! Micii jurnaliști își propun să surprindă din nou și ne pregătesc noi surprize. Oare câte articole o să mai iasă din mâinile și din imaginația lor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu