luni, 23 martie 2015

„Puterea se află în tine”: Ghid spiritual lansat la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Diana Niculescu (Jurnalism, anul I)

Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu din Târgoviște a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, gazda lansării cărții „Puterea se află în tine”, a tânărului autor Ionuț Alexandru Anghelescu. Ionuț are 23 de ani și este absolvent al Facultății de Științe Umaniste din cadrul Universității Valahia. „Puterea se află în tine” este prima sa carte și, după cum el însuși o descrie, este un volum psiho-motivațional despre care speră că va ajunge la sufletul fiecărui cititor.

Tânărul autor povestește că viața i s-a schimbat complet în momentul în care a simțit că a fost aproape de entitatea ce l-a urmărit aproximativ 3 ani. Mai mult, cei nouă pași pe care îi descrie în carte l-au determinat să facă anumite schimbări în viața sa. Având la bază vorbele filosofului chinez Lao Tzu „Trebuie să renunț la ceea ce sunt pentru a deveni ceea ce aș putea fi”, volumul este un ghid al sinelui ce vine în ajutorul celor care și-au dorit întotdeauna să capete încredere și să depășească orice moment dificil din viața lor. „Nu e suficient să ne dorim. Indiferent de ceea ce ne dorim, trebuie să riscăm, altfel omul devine un robot al societății”, e de părere Ionuț Anghelescu.

Scriitorul propune nouă pași, sub forma unor exerciții de introspecție menite să asigure succesul dorit, corectarea sinelui, scoaterea în evidență a bunătății sufletului. Acesta consideră că este necesar ca individul să parcurgă trei etape esențiale pentru afirmarea de sine: să reflecteze la ceea ce vrea să fie, să existe o concordanță între faptele sale și ceea ce gândește și să acționeze bazându-se doar pe sine, fără să se lase influențat de ceilalți.

„Dacă acceptăm ceea e în jurul nostru ca fiind o metodă de evoluție, vom realiza că armonia vine în jurul nostru” a adăugat autorul, pe parcursul prezentării.

Ionuț Alexandru Anghelescu are în lucru o viitoare carte - „Conversații cu natura”, a cărei tema este legătura spirituală a omului cu animalele și cu locurile sacre din natură.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu