miercuri, 26 februarie 2014

''Tinerii votează - Tinerii contează''

Cristian Bănulescu

Sub această denumire Consiliul Tineretului din România a lansat săptămâna trecută, la București, o campanie menită să stimuleze participarea activă a tinerilor la alegerile pentru Parlamentul European, în calitate de cetățeni corect informați și responsabili.

În cadrul campaniei, va fi creată o comunitate de tineri ambasadori pentru participare și, de asemenea, va fi constituită o ''Caravană a Participării'' în cele opt regiuni de dezvoltare, aceasta urmând a se opri și la Târgoviște. De asemenea, pe parcursul lunilor care urmează, vor fi organizate dezbateri cu tineri și candidați pentru Parlamentul European în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, dar și o campanie on-line. 

Evenimentul de săptămâna trecută a reunit reprezentanți ai mediului neguvernamental de și pentru tineret, precum și autorități publice în domeniul tineretului. Campania ''Tinerii votează - Tinerii contează'' se dorește a fi un spațiu de promovare a oricăror alte inițiative care vizează în special informarea și încurajarea tinerilor de a participa la alegerile europarlamentare din luna mai.

2 comentarii: