vineri, 28 februarie 2014

''Salonul Internațional de Fotografie'' s-a aflat, timp de 10 zile, la Târgoviște

Denisa Andrei

''Salonul Internațional de Fotografie'' și-a închis astăzi porțile, după ce timp de 10 zile s-a aflat la Târgoviște. Expoziția a fost organizată de Complexul Național Muzeal ''Curtea Domnească'', cu ocazia aniversării a 70 de ani de la deschiderea primului muzeu din oraș. 
În luna îndrăgostiților, iubitorii de artă dâmbovițeni și-au putut bucura privirile și, de ce nu, sufletele, cu ajutorul celor 70 de lucrări prezentate la ''Salonul Internațional de Fotografie''. Operele au fost selecționate după criterii riguroase de către un juriu de specialitate.

Vernisajul a avut loc pe 17 februarie și a fost unul de excepție, printre invitații de marcă ai evenimentului numărându-se profesorul Ion Mărculescu, fondator al Grupului Fotografic Târgoviște, ale cărui merite au fost dovedite de-a lungul timpului prin câștigarea a două medalii de aur la un Salon de Fotografie în Spania și, de asemenea, a unui trofeu olimpic.

Cei prezenți la deschiderea ''Salonului Internațional de Fotografie'' de la Târgoviște s-au delectat prin intermediul cadrelor surprinse de artiști fotografi din toată lumea, ce au fost expuse inițial la Oradea, unele dintre acestea aparținând și unor români. Unul dintre ei - târgovișteanul Ciprian Ilarion Grigorescu. El a participat la expoziție cu o fotografie intitulată ''Directions'', cadru imortalizat în zona Centrului Vechi din Târgoviște. 
''Scopul Salonului-Concurs este, de departe, unul creativ, menit să îmbunătățească spiritual viața târgoviștenilor dornici de frumos, precum și a comunității din care aceștia fac parte'' - a declarat la vernisaj profesorul Ion Mărculescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu