luni, 1 septembrie 2014

Jurnal de vacanță: Vama Veche - Valuri și Vise

Mara Ionicioiu
(C.N. Ienăchiță Văcărescu)

Sare, nisip în bocanci, prietenie, chitară, plete, răsărit, negru și vișiniu. Un colț de lume unde evadezi când ești prea încărcat, obosit sau pur și simplu îi simți lipsa, îi duci dorul. Aici îți trăiești și îți construiești visele alături de oameni liberi și simpli. Este un platou de filmare unde marea are rolul principal, iar tu ești un personaj episodic. Ai puterea de a-ți alege rolul și de a face din experiența ta o dramă sau o poveste de dragoste, o comedie sau un film de groază. 


Vama Veche este locul în care nu îți poate lipsi nimic niciodată. Orice gol este umplut de atmosfera magică, de valurile ce te cheamă cât mai aproape de mare, de oamenii ce par oricând dispuși să te ajute, să împartă cu tine și să îți ofere prietenia lor. Este primul lucru care îți vine în minte când auzi un motor turat, o piesă rock, când vezi un foc de tabără, un dread, un om frumos. Spiritul Vămii îl simți de când vezi primele cirezi de motocicliști pe Autostrada Soarelui până când, întors acasă, te plafonezi în rutina de zi cu zi. Atunci știi că trebuie să te întorci să te reîncarci cu speranță, fericire și bună dispoziție.

Vama Veche înseamnă vise, armonie, muzică, apă, valuri, energie, culoare, haiducie, euforie. Este locul celor ce sunt altfel, celor ce își pun sufletul pe primul loc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu